Demanti povodom čišćenja Toplice

Beograd -- Vodoprivredna inspekcija demantovala je da je zabranila Miodragu MIhajloviću iz Kuršimlije čišćenje reke Toplice.

Izvor: B92
Podeli

U saopštenju se navodi sa je Mihaloviću zabranjena seča drveća i izvođenje zemljanih radova koji mogu uticati na menjanje vodnog režima.

U inspekciji podsećaju da Mihalović lokalnim vlastima nije dostavio nikakav zahtev za radove i da su za takvu vrstu komunalnih intervencija zadužena opština.

Vodoprivredni inspektor zabranio je 2. avgusta Miodragu Mihajloviću iz Kuršmlije čišćenje rečnog korita Tolice, koje je on samoinicijativno počeo pošto se na njegov poziv za čišćenje nijedan državni organ nije odazvao.

Vodoprivredni inspektor iz Prokuplja Dragoslav Đordjević doneo je rešenje o zabrani čišćenja rečnog korita, koje je Mihajlović započeo pre 10 dana, u blizini svog imanja, jer prema rešenju, nema projektnu dokumentaciju niti dozvolu za obavljanje te vrste poslova.

Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja i Opština Kuršumlija najavili su da će organizovati čišćenje Toplice i pomoći Mihajloviću, izjavio je državni sekretar Ministarstva Bojan Djurić.

Djurić je rekao da će u narednih nekoliko dana biti uklonjen otpad iz reke Toplice kod Kuršumlije, u blizini imanja Miodraga Mihajlovića.

Društvo

strana 1 od 114 idi na stranu