Poziv Srbima na strpljenje

Ribare -- Čelnici opština na severu Kosova pozvali su danas okupljene na barikadama u mestu Rudare na strpljenje i miran protest.

Izvor: Beta
Podeli

Srbi na severu Kosova nastavili su da organizuju barikade na putevima ka administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje, jer dogovor o prevazilaženju krize još nije postignut.

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković preneo je okupljenima na Rudaru da mu je sinoć komandant Kfora Erhard Biler rekao da na barikadama sede kriminalci.

"Rekao sam mu da to nije istina i da ovde sedi narod koji se bori za svoja legitimna prava", rekao je Nedeljković.

On je apelovao na državni vrh Srbije i pregovarački tim Beograda za koje, kako je naveo, zna da su na stalnoj vezi sa SAD i EU, da ostanu istrajni na ispunjenju srpskih zahteva.

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović zatražoi je konkretan odgovor od države Srbije i predsednika Borisa Tadića o tome šta će učiniti povodom zahteva koje su Srbi postavili.

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić posebno se osvrnuo na dezinformacije kojih je u poslednje vreme, naveo je, sve više, a jedna od njih je da je lokalno rukovodstvo u svađi.

"Ja ovde pred vama odgovorno tvrdim da to nije tačno i da nema te sile koja u ovoj situaciji može posvađati rukovodioce opština na severu i načelnika Kosovsko-mitrovačkog okruga", rekao je Ristić.

"Nećemo nikoga voditi u rat, nećemo nikoga voditi u smrt, ali ćemo istrajati u našoj pravednoj borbi", kazao je Ristić.

Komandant Kfora Erhard Biler i šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović u jučerašnjem razgovoru nisu usaglasili sve stavove kojima bi se rešila kriza nastala 25. jula, posle jednostrane odluke Prištine da na sever Kosova dovede albanske carinike i policajce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 695 idi na stranu