"Stopirati prijem u EU zbog Oluje"

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković izjavio da bi EU trebalo da stopira prijem Hrvatske u Uniju sve dok ona ne prestane da slavi "Oluju" kao državni praznik.

Izvor: Beta

Petak, 05.08.2011.

09:57

Default images

Brisel treba da stopira ulazak Hrvatske u EU, ne zato što Hrvatska ne poštuje srpske žrtve, već zato što ne poštuje presudu Haškog tribunala kojom je utvrđeno da je operacija "Oluja" bila udruženi zločinački poduhvat, rekao je Marković Televiziji Palma plus.

On je dodao da je Haški tribunal zbog operacije "Oluja", koja je izvedena zbog proterivanja srpskog stanovništva iz Kninske krajine, u aprilu ove godine osudio Antu Gotovinu na 24, a Mladena Markača na 18 godina zatvora.

"U operaciji 'Oluja' pre 16 godina ubijeno je ili nestalo oko 2.000 Srba, a proterano oko 220.000. Imajući u vidu te podatke i činjenicu da su uslovi za prijem u EU saradnja sa Haškim tribunalom i dobrosusedski odnosi, onda EU ne bi trebalo da ćuti, već da stopira ulazak Hrvatske u Uniju", ocenio je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: