"Ne želimo sukobe na barikadama"

Pukovnik Kfora Adres Stupka izjavio, kod barikada u selu Rudare na severu Kosova, da ne očekuje naređenje da se protiv naroda koji protestuje upotrebi slila.

Izvor: Beta

Sreda, 03.08.2011.

14:15

Default images

Ocenivši da je situacija na severu mirna ali napeta, Stupka je dodao da prisustvo Kfora na barikadama ne znači provokaciju, ni demonstaciju sile.

Prema njegovim rečima, Kfor je došao u Rudare kao izvidnica, jer na severu Kosova ima svoje jedinice koje mora da snadbeva.

Upitan da objasni šta znači to što NATO na Kosovo šalje dodatne trupe - odnosno da li će one pokušati da uklone barikade, Stupka je rekao da nema informacije da će vojnici Kfora uklanjati barikade.

Oko 11 sati do barikade u Rudaru su došli pripadnici austrijskog Kfora - sa dva oklopna vozila iz sastava italijanskog kontigenta. Sa njima su bili i novinari državne televizije Austrije ORF.

Rudare, gde je na barikadama nekoliko stotina građana, i dalje povremeno nadleće helikopter Kfora.

Srbi su već deveti dan na barikadama u selima Rudare i Zupče – kod Zubinog Potoka i u Leposaviću.

Barikade su postavljene 26. jula posle odluke Vlade Kosova da preuzme prelaze na severu pokrajine Brnjak i Jarinje i tamo pošalju specijalnu jedinicu Kosovske policije (ROSU).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: