Noć na severu Kosova protekla mirno

Noć na severu Kosova je protekla mirno, a građani su i devetu noć za redom proveli na barikadama.

Izvor: B92

Sreda, 03.08.2011.

08:48

Default images

Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak propušta se samo putnički saobraćaj, dok se roba iz centralne Srbije ne propušta.

Prehrambeni proizvodi već danima ne mogu da prođu administrativne prelaze, pošto Kfor, koji ih kontroliše, to ne dozvoljava. Pojedini, manji kamioni, koriste alternativne pravce kako bi i pored blokade snabdevali građane.

U utorak je administrativni prelaz Jarinje jedino, i to uz velike teškoće, prešao kamion sa bocama kiseonika, potrebnim bolnici u Kosovskoj Mitrovici. Zbog nedostatka kiseonika odložene su mnoge operacije, a obavljale su se samo hitne hirurške intervencije.

Kosovski Srbi navode da su opredeljeni da i dalje protestuju na miran način, barikadama, koje postoje u mestima Rudare, Leposavić i Zupče.

Predstavnici Vlade Srbije danas bi, kako su najavili kasno sinoć u izjavi Tanjugu, trebalo da nastave razgovore sa predsednicima opština severnog dela Kosova, sa kojima razmatraju mogućnosti za rešenje aktuelne krize.

U mestu Rudare kasno sinoć građani su na barikadama postavili veliki krst. Krst visok sedam metara postavljen je na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Raška u opštini Zvečan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: