Edita Tahiri: Stefanović nepodoban

Beograd -- Šefica pregovaračkog tima Prištine Edita Tahiri izjavila da Vlada Kosova još nije odlučila da li će od EU tražiti isključenje Borislava Stefanovića iz dijaloga.

Izvor: Beta, Danas, Tanjug
Podeli

Edita Tahiri je za "Danas" rekla da "srpski zvaničnici koji ilegalno, bez dozvole kosovske vlade, borave na Kosovu i učestvuju u nasilju, ne mogu biti pregovarači u dijalogu".

Edita Tahiri je optužila šefa beogradskog tima u dijalogu s Prištinom Borislava Stefanovića da je "jedan od visokih srpskih zvaničnika, umešanih u paljenje prelaza Jarinje".

U drugoj izjavi, datoj prištinskom listu "Koha ditore", Tahirijeva je rekla da Priština nikada neće prihvatiti pregovore o severu i da neće pristati na prerastanje dijaloga u političke razgovore.

"Stalno sam naglašavala da neće biti političkih, već samo praktičnih razgovora", rekla je šefica prištinskog tima.

Komentarišući pisanje kosovske štampe, povodom najnovijih zbivanja na severu Kosova, o pokretanju razgovora o specijalnom statusu za sever Kosova, Tahirijeva je odbacila takvu ideju.

"Pregovarački sto nije slobodan prostor gde svako može da ubaci neku temu. Agendu za dijalog prethodno pripremaju tri strane: Kosovo, Srbija i EU, i ako neka od strana ne prihvata temu, onda se o njoj ni ne razgovara", kazala je Tahirijeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 695 idi na stranu