CG: Istraga protiv Kalićevih

Tužilaštvo CG zahteva sprovođenje istrage protiv Safeta Kalića, njegovog brata Mesudina i supruge Amine zbog sumnje da su počinili krivično delo pranje novca.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 31.07.2011.

13:09

Default images

Vijesti pišu da je finanijskom istragom utvrđeno da Mersudin, Safet i Amina Kalić poseduju imovinu višemilionske vrednosti.

Imovina Kalićevih daleko nadmašuje njihove legalne prihode, zbog čega je tužilaštvo sudiji za istragu Višeg suda u Bijelom Polju podnelo zahtev za privremeno oduzimanje imovine.

Zahtevom se, između ostalog, traži privremeno oduzimanje hotela “Turjak” i “Rožaje, kafe-bara “Tajson” u Rožajama, benzinske pumpe “M Petrol”, zemljišta, stanova, putničkih vozila, akcija i novca.

Kako je saopšteno iz Vrhovnog državnog tužilaštva, Kalićima se stavlja na teret da su od 2006. do 2011. godine u Rožajama, finansijskim i bankarskim poslovanjem, preko preduzeća “Daut&Daut” DOO, “Tajson” DOO, “Turjak” AD, “M Petrol” DOO i “Kristal” AD, u kojima su Kalići osnivači ili izvršni direktori, putem simuliranih ugovora uplaćivali gotov novac u iznosu od 7.258.195,89 evra na bankovne račune ovih preduzeća, radi vraćanja kredita i tako u platni promet Crne Gore unijeli “prljav” novac za koji su znali da je pribavljen krivičnim delom.

Mersudinu i Amini Kalić, koji su uhapšeni prošle sedmice, određen je jednomesečni pritvor, a Safet Kalić je u bekstvu i kako se veruje nalazi se u Turskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: