Na granici za CG čekanje sat i po

Na graničnom prelazu Gostun iz Srbije prema Crnoj Gori putnici čekaju u proseku po sat i po vremena da bi prešli.

Izvor: B92

Nedelja, 31.07.2011.

16:09

Default images

Kraj jula i početak avgusta uobičajen je period za smenu turista koji kreću prema Crnoj Gori, ili se pak vraćaju sa odmora.

One koji redovno letuju na Jadranu, ove godine čekala je neuobičajena gužva na graničnom prelazu Gostun.

"Na granici je veća, a u saobraćaju manja gužva“.

"Pa dobro je, bolje je nego ranijih godina, bolji je put, a samo na granici je malo gužva, ne znam zašto“.

"Iz Slovenije, pa primer upisuju vozila svako, to je bezveze, mislim. U Hrvatsku, primer, ili Sloveniju ne rade to“, kažu turisti.

I dok su turisti nestrpljivi da stignu do mora, policija radi uobičajenu proceduru, koja je zbog turističke sezone, čak i ubrzana, kaže Slaviša Đurović, komandir stanice Granične policije u Prijepolju.

"Što se tiče Republike Hrvatske i Crne Gore, kod njih, zbog letnje turističke sezone, neke mere granične kontrole su obustavljene, znači ne primenjuju se. U odnosu na isti period prošle godine, povećanje prometa putnika, tj. lica i prevoznih sredstava preko graničnog prelaza Gostun veći je za nekih 12 procenata. Dnevno na ovom graničnom prelazu pređe oko 15 hiljada putnika“, kaže Slaviša Đurović - komandir stanice Granične policije u Prijepolju.

Redovi su nešto manji iz pravca Crne Gore, odakle se vraćaju uglavnom zadovoljni turisti.

"Nama je super, mi godinama letujemo tamo, imamo društvo i tako“.

"Sve u svemu jeste, ima mana ima propusta“.

"Pa nije bilo loše, mi smo otišli pre mesec dana, a sad smo se vratili. Imamo našu vikendicu i zbog toga smo ostali toliko“.

"Vreme nam je bilo lepo, put nam je protekao u redu, sve, vreme je poslužilo, nije bilo zastoja na putu“.

Između dva granična prelaza vrši se i rekonstrukcija tri tunela, pa su radnim danima na snazi obustave saobraćaja u tri vremenska intervala, neće biti jedino vikendom, sve do kraja avgusta. Zbog toga se kao alternativa radnim danima savetuje i granični prelaz na Jabuci, međutim najviše je onih koji se odluče za Gostun.

Na graničnom prelazu iz Srbije prema Crnoj Gori, čeka se oko 45 minuta, dok je iz suprotnog pravca minutaža nešto kraća. To je inače uobičajeno, jer je u toku turistička sezona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: