Nikolić: Uspešna borba za podršku

Lider SNS Tomislav Nikolić zatražio od predsednika Srbije da iskaže svoj stav ukoliko bi EU zatražila priznavanje KiM kao uslov za evropske integracije.

Izvor: B92

Nedelja, 31.07.2011.

10:19

Default images

On je sinoć u Skupstini Srbije kazao da je nedavno dao intervju u kome mu je eksplicitno bilo postavljeno pitanje kako će u tom slučaju reagovati SNS.

"Odgovorio sam da prekidamo odnose sa EU onog časa kada postavi uslov priznanja Kosmeta kao uslov za integracije", rekao je Nikolić.

On je dodao da je to neko protumačio da je logično da na vlasti i dalje bude aktuelna vladajuća većina, jer jedino ona može imati podršku Evrope.
"Zato bih voleo da predsednik Republike kaže da znam njegov stav o neprihvatljivosti nezavisnosti Kosova", rekao je Nikolić.

Lider SNS je primetio da je tekst Deklaracije koji je pred poslanicima prvi tekst u kojem on ne prepoznaje rukopis Borisa Tadića.
Dragan Todoroviæ (Foto: FoNet, ahiva)
U debati tokom rasprave u parlamentu lider radikala Dragan Todorović je optužio lidera naprednjaka Tomislava Nikolića da je lagao kada je govorio da je Vojislav Šešelj pokušao dva puta da ga ubije, kao i da se zbog te laži kasnije sakrio iza poslaničkog imuniteta.

Todorović je takođe rekao da se radikali u parlamentu bore da se učini sve što je do njih da zaštite interese Srbije i njenih građana, upitavši Nikolića za šta se on bori.

"A za šta se boriš ti Tomislave? Optužuješ sada Borisa Tadića pred istim gazdom, jer ti je stalo do njihove podrške.... do 2008. nisi se borio za podršku EU, borio si se za podršku srpskog naroda, e u tome je razlika između nas i tebe", rekao je Todorović.

Nikolić mu je odgovorio da se "svi mi borimo za podršku građana Srbije, samo ja se za nju borim uspešno, za razliku od vas koji odavno ne znate za cenzus na izborima na kojima se pojavite godinama".

"Što se tiče ubistva i optužbi da je spremano, ja sam saznao od Borisa Tadića, a vi na sednici Odbora za bezbednost gde su vam to potvrdili direktor policije i BIA-e.

Nikolić je kazao da bi ih tužio zbog uvreda, ali da je on miroljubiv čovek koji ne voli da se tuži.

"Ja sam iznad toga i gledam kakao da pobedimo DS, a vi samo gledate kako ćete da budete bolji od nas makar DS ostala sto godina na vlasti", poručio je Nikolić zapitavši : "Zar ste zaboravili šta smo govorili o onima koji ne osvajaju glasove - da ste dobri, lepi i pametni samo vas narod neće. Skupština Srbije usvojila je juče Deklaraciju o Kosovu. Rasprava u parlamentu je trajala više od 10 sati.

Deklaraciju o Kosovu i Metohiji se osuđuje svako nasilje i poziva na mirno rešavanje kirze nastale nakon poteza Prištine i slanja specijalne jedinice ROSU na sever Kosova, da preuzmu prelaze Jarinje i Brnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: