Blic: Ekstremisti došli iz Beograda

Beograd -- Grupa od pedesetak mladića s kapuljačama na glavama, verovatno pripadnika ekstremističkih grupa, tražila od Srba da se udalje od prelaza Jarinje, piše "Blic".

Izvor: Blic
Podeli

"Blic" piše da je ta grupa mladića na administrativni prelaz došla iz pravca Kosovske Mitrovice, a njima se pridružio i određen broj huligana iz Beograda.

List doodaje da su oni najverovatnije pripadnici desničarskih grupa Garde Cara lazara i Pokreta 1389 Naši, kao i da je među njima bilo i fudbalskih navijača.

Oni su prošli pored lokalnih Srba, koji su već dva dana pored prelaza Jarinje i odmah su počeli da razbijaju punkt i da bacaju Molotovljeve koktele.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović, koji je odmah otišao na Jarinje zajedno sa šefom beogradskog tima u dijalogu s Kosovom Borkom Stefanovićem, rekao je za "Blic" da da to nije način da se pomogne Srbima koji žive u tom delu Kosova i da su oni ogorčeni potezom ekstremista.

Podsetimo, administrativni prelaz Jarinje zapaljen je i demoliran juče oko 19 časova. Na snimcima se mogu videti mladići s kapuljačama kako bacaju Molotovljeve koktele na carinski punkt i kako demoliraju objekte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 667 idi na stranu