Biler: Ovako se ne drže obećanja

Jarinje -- Komandant Kfora Erhard Biler rekao je noćas na Jarinju da je razočaran razvojem događaja i prebacio lokalnim Srbima da se nisu držali dogovora.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Da li se tako drže obećanja?", pitao je Biler u kraćem razgovoru sa okupljenim grđanima. Komandant Kfora je nešto pre ponoći ponovo došao na Jarinje.

U kraćem razgovoru sa okupljenim građanima, kome su prisustvovali i Borko Stefanović i Goran Bogdanović, Biler je rekao da je pre samo šest sati bio na Jarinju i da je tada zamolio građane da ne diraju njegove vojnike.

On je smatrao da je postignut dogovor i da su okupljeni građani opštine Leposavić prihvatili dato obećanje.

"Razočaran sam", rekao je još jednom Biler.

Predsednik opštine Leposavić je uzvratio da je i sam razočaran i da građani Leposavića sigurno nisu učestvovali u paljenju prelaza. Međutim, Biler je na to uzvratio pitanjem "Da li postoje vatrogasci u Leposaviću i da li je neko mogao da gasi ovaj požar?"

Stefanović je na to ukazao Bileru da kosovske policijske snage nisu puštale nikoga da prođe, a nemački general je kazao da policija sigurno neće sprečavati vatrogasce ukoliko dođu da gase požar.

Stefanović je zatim rekao da je postojala i bojazan da bi se na tom putu mogla naći i municija koja bi mogla da eksplodira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 58 idi na stranu