Blic: Ekstremisti došli iz Beograda

Grupa od pedesetak mladića s kapuljačama na glavama, verovatno pripadnika ekstremističkih grupa, tražila od Srba da se udalje od prelaza Jarinje, piše "Blic".

Izvor: Blic

Četvrtak, 28.07.2011.

10:18

Default images

"Blic" piše da je ta grupa mladića na administrativni prelaz došla iz pravca Kosovske Mitrovice, a njima se pridružio i određen broj huligana iz Beograda.

List doodaje da su oni najverovatnije pripadnici desničarskih grupa Garde Cara lazara i Pokreta 1389 Naši, kao i da je među njima bilo i fudbalskih navijača.

Oni su prošli pored lokalnih Srba, koji su već dva dana pored prelaza Jarinje i odmah su počeli da razbijaju punkt i da bacaju Molotovljeve koktele.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović, koji je odmah otišao na Jarinje zajedno sa šefom beogradskog tima u dijalogu s Kosovom Borkom Stefanovićem, rekao je za "Blic" da da to nije način da se pomogne Srbima koji žive u tom delu Kosova i da su oni ogorčeni potezom ekstremista.

Podsetimo, administrativni prelaz Jarinje zapaljen je i demoliran juče oko 19 časova. Na snimcima se mogu videti mladići s kapuljačama kako bacaju Molotovljeve koktele na carinski punkt i kako demoliraju objekte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: