Radisavu Rodiću dve godine zatvora

Radisav Rodić, osnivač listova "Kurir" i "Glas javnosti", osuđen je na dve godine zavora na osnovu Sporazuma o priznanju krivice.

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2011.

16:52

Default images

Viši sud je danas Rodića proglasio krivim za zloupotrebu službenog položaja.

U tu kaznu je, kako je naveo sud, Rodiću uračunato i vreme koje je proveo u pritvoru od 27. oktobra 2009. do 27. jula ove godine.

Njemu je presudom izrečena i zabrana vršenja svih dužnosti vezanih za raspolaganje, upravljanje tuđom imovinom ili njeno korišćenje u trajanju od šest godina.

Protiv te presude nije dozvoljena žalba.

Sporazumom, koji je sklopljen sa Višim tužilaštvom, predviđeno je da Rodić plati oko 48,9 miliona dinara Komercijalnoj banci.

Protiv Rodića je vođena istraga po dva zahteva i jednom zahtevu za proširenje, među kojima je i optužba da je zajedno sa saradnicima podigao kredit od "Komercijalne banke" od 22 miliona dinara, koji nije vratio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: