Ešton se čula s Tadićem i Tačijem

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton saopštila da je "odgovornost i Beograda i Prištine da odmah otklone napetost i ponovo uspostave mir i bezbednost za sve".

Izvor: Beta

Sreda, 27.07.2011.

23:36

Default images

Ona je oštro osudila nasilje i navela da je razgovarala i s predsednikom Srbije Borisom Tadićem i premijerom Kosova Hašimom Tačijem.

Ketrin Ešton im je prenela zabrinutost i podvukla "njihovu odgovornost" i naglasila da je "neprihvatljiv najnoviji razvoj" na Kosovu.

"Sad je bitno za obe strane da se vrate dijalogu i otvorena pitanja reše bez odlaganja", navela je Eštonova.

Visoka predstavnica za spoljnu i bezbednosnu politiku EU je stavila do znanja da "nasilje nikad neće biti tolerisano, a jednostrane akcije nisu put koji vodi napred".

Ona je izrazila žaljenje zbog žrtava izazvanih nasiljem i rekla da saučestvuje s porodicama i ožalošćenima. Visoka predstavnica EU je naglasila podršku i odala priznanje nastojanjima Euleksa i Kfora da smire situaciju.

U nasilju je stradao pripadnik specijalne jedinice policije Kosova Enver Zumberi, koji je bio ranjen tokom sukoba kod prelaza Brnjak. On je preminuo sinoć u prištinskoj bolnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: