KFOR: Brzo ćemo uspostaviti red

Priština -- Kfor očekuje da će vrlo brzo biti uspostavljen red na prelazu Jarinje, gde će pojačati svoje snage tokom večeri, što je već učinjeno na prelazu Brnjak.

Izvor: Beta
Podeli

Glavne komande međunarodnih snaga na Kosovu saopštava da su nepoznate osobe koje su zapalile objekte na prolazu Jarinje pucale ka pripadnicima Kfora.

Navodi se i da će snage Kfora biti pojačane tokom večeri da bi se sprečila dalja eskalacija situacije.

"To će biti trajan proces i Kfor očekuje da će red biti brzo uspostavljen nakon tog pojačanja. Kfor je pojačao svoje bezbednosne mere i ličnu zaštitu i na carinskom punktu Brnjak", navodi se u saopštenju Kfora.

Dodaje se da je komandant Kfora Erhard Biler danas razgovarao sa političkim vođama obe strane da bi pregovarao o rešenju krize na Kosovu.

Prema saopštenju, na tim sastancima je dogovoreno da se svi kosovski specijalci vrate na jug Kosova, da Srbi uklone blokade puteva, kao i da će se "uobičajeni" oficiri Kosovske policije obe etničke pripadnosti vratiti na carinski punkt Jarinje.

Biler je apelovao na sve miroljubive ljude na Kosovu da se suzdrže od nasilja i podrže mirno rešenje krize, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 58 idi na stranu