Povređena dva snimatelja Tanjuga

Leposavić -- Dva snimatelja agencije Tanjug napadnuta su i povređena u sredu uveče oko 20 sati na putu od Leposavića ka Jarinju.

Izvor: Tanjug
Podeli

Snimatelj Đorđe Spasić je teže povređen, a Davorin Pavlović lakše.

Incident se dogodio na putu od Leposavića ka administrativnom punktu Jarinje, na mestu gde su lokalni Srbi bagerom preprečili put, a sa obe strane kolovoza bilo je parkirano oko 50 automobila. Snimatelji su izašli iz automobila da zabeleže dešavanja na barikadi.

Čim su napustili automobil, prvi ih je napao čovek koji je sedeo za volanom bagera, a potom još nekolicina iz grupe od oko stotinak okupljenih.

Iako su izveštači Tanjuga pokušali da smire situaciju i da objasne da su novinari nacionalne agencije, jedan od napadača oteo je Spasiću kameru, udario ga njom po glavi i oborio.

Pavlovića, koji je pokušao da ga zaštiti, napala je nekolicina prisutnih, udarajući ga i takođe oborila na zemlju. Neko od napadača je odneo razbijenu kameru.

Snimatelji Tanjuga uspeli s,u uz pomoć novinara Tanjuga, da se izvuku, uđu u automobil i napuste mesto incidenta.

Spasiću, koji ima posekotinu na glavi, i Pavloviću pomoć je ukazana u Domu zdravlja u mestu Lešak, gde je konstatovano da Spasić ima teže, a Pavlović lakše povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 58 idi na stranu