Koštunica: Hitna sednica skupštine

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica zatražio je večeras hitno sazivanje sednice skupštine.

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2011.

21:01

Default images

On navodi da bi se na toj sednici, kako je rekao, zauzeo jasan i jedinstven da Srbija mora da bude uz svoj narod na Kosovu, a od međunarodne zajednice tražilo poštovanje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

"U ovom času Srbiji je neophodno puno nacionalno jedinstvo u zaštiti našeg naroda i Kosova", rekao je Koštunica, a saopštila je Demokratska stranka Srbije.

Koštunica dodaje da sve unutrašnje razlike i rasprave treba da ostavimo i da sve snage usmerimo na odbranu suštinskih nacionalnih i državnih interesa".

"Skupština Srbije nema preči zadatak nego da se hitno sastane i zauzme jasan i jedinstven stav da Srbija mora da bude uz svoj narod na Kosovu i da se od međunarodne zajednice najodlučnije zatraži poštovanje Rezolucije 1244", ocenio je on.

Koštunica je upozorio da će posledice biti pogubne ako se ne bude delovalo snažno i jedinstveno u zaštiti Srbije.

"Ustav Srbije nalaže da se u ovakvim, po narod teškim prilikama, Skupština Srbije sastane i utvrdi delovanje države u zaštiti legitimnih državnih i nacionalnih interesa", istakao je predsednik DSS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: