Koštunica: Hitna sednica skupštine

Beograd -- Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica zatražio je večeras hitno sazivanje sednice skupštine.

Izvor: Beta
Podeli

On navodi da bi se na toj sednici, kako je rekao, zauzeo jasan i jedinstven da Srbija mora da bude uz svoj narod na Kosovu, a od međunarodne zajednice tražilo poštovanje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

"U ovom času Srbiji je neophodno puno nacionalno jedinstvo u zaštiti našeg naroda i Kosova", rekao je Koštunica, a saopštila je Demokratska stranka Srbije.

Koštunica dodaje da sve unutrašnje razlike i rasprave treba da ostavimo i da sve snage usmerimo na odbranu suštinskih nacionalnih i državnih interesa".

"Skupština Srbije nema preči zadatak nego da se hitno sastane i zauzme jasan i jedinstven stav da Srbija mora da bude uz svoj narod na Kosovu i da se od međunarodne zajednice najodlučnije zatraži poštovanje Rezolucije 1244", ocenio je on.

Koštunica je upozorio da će posledice biti pogubne ako se ne bude delovalo snažno i jedinstveno u zaštiti Srbije.

"Ustav Srbije nalaže da se u ovakvim, po narod teškim prilikama, Skupština Srbije sastane i utvrdi delovanje države u zaštiti legitimnih državnih i nacionalnih interesa", istakao je predsednik DSS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 58 idi na stranu