Eštonova: Mir odmah povratiti

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton od predsednika Srbije Borisa Tadića i premijera Kosova Hašima Tačija zatražila da "pomognu da se otkloni zategnutost".

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2011.

20:14

Default images

Ona je dvojicu političara pozvala da učine sve da se smiri situacija na Kosovu.

Ketrin Ešton je navela da je razgovarala i s Tadićem, i s Tačijem, i "izrazila zabrinutost Evropske unije zbog zaoštravanja na severu Kosova".

Poručila im je da je "suštinski važno da se mir odmah povrati".

Visoka predstavnica EU u saopštenju objavljenom u Briselu, naglašava da "moraju biti učinjeni svi napori da se pitanja reše kroz dijalog
uz usluge dobre volje EU".

Čelnica diplomatije EU je podvukla da je "taj dijalog jedini način da se reši pitanje carinskog pečata i ponovo uspostavi sloboda trgovine u oba smera".

Ketrin Ešton je od Tadića i Tačija zatražila i da "podrže napore specijalnog predstavnika EU i Euleksa, koji razgovaraju s obe strane kako bi se postigao dogovor o razumnom daljem razvoju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: