Protest zbog Kepira u BG i NS

Zbog oslobađajuće presude Šandoru Kepiru, Društvo za očuvanje sećanja na holokaust organizovaće u Novom Sadu i Beogradu istovremeno protestne skupove.

Izvor: B92

Subota, 23.07.2011.

20:07

Default images

Građanski skupovi pod nazivom "Kriv je!", će sutra u 19 sati početi na glavnim trgovima u Novom Sadu i Beogradu.

Organizatori najavljuju da će na skupovima biti izražena "nesaglasnost s nepravednom presudom dokazanom ratnom zločincu koji je počinio novosadski genocid u januaru 1942. godine".

Organizatori protesta zamolili su učesnike da ponesu svećice koje će simbolično da izraze "pobedu svetla nad pomračenim zločinačkim umom koji je bio kadar da smisli Novosadsku raciju".

Okupljanje u Novom Sadu je na Trgu slobode, a potom će kolona građana prošetati do Keja žrtava racije, gde se nalazi spomenik "Porodica", podignut u znak sećanja na žrtve Novosadske racije.

Društvo za očuvanje sećanja na holokaust saopštilo je na svojoj Internet stranici da je do sada identifikovano više od 2.000 žrtava zloglasne Novosadske racije, u kojoj jedan od učesnika bio žandarmerijski kapetan mađarskih okupacionih snaga Kepiro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: