Hakovan NATO, uskoro podaci na netu

London -- Grupa hakera se pohvalila da je probila bezbednosnu zaštitnu blokadu NATO-a i došla u posed velike količine tajnih dokumenata Alijanse.

Izvor: Beta
Podeli

Grupa je navela da bi bilo "neodgovorno" da se objavi većina materijala ukradenih od Alijanse, ali da imaju oko jedan gigabajt tih podataka.

Grupa Anonimus je objavila PDF fajl na svojoj Tviter stranici na kojoj se vidi dokument na kojem piše "NATO poverljivo" iz 27. avgusta 2007. godine.

"Zdravo, NATO, da, imamo još vaših ukusnih podataka", napisala je grupa na Tviteru i nagovestila da će objaviti te materijale u narednih nekoliko dana.

Jedan zvaničnik Alijanse je rekao da NATO zna da su hakeri na internetu objavili dokumente za koje tvrde da su poverljivi materijali NATO-a i da stručnjaci Alijanse za bezbednost sada ispituju te navode.

"Mi čvrsto osuđujemo bilo kakvo objavljivanje poverljivih dokumenata koji potencijalno mogu da ugroze bezbednost NATO saveznika, vojnih snaga i građana", naveo je taj zvaničnik, koji po pravilima organizacije ne može da saopšti svoje ime.

Anonimus je labavo povezana grupa hakera koji podržavaju Vikiliks. Oni su preuzeli odgovornost za brojne napade na internet strane kompanija i vlada širom sveta.

Oni takođe tvrde da su upali na sajtove kompanija za izdavanje kreditnih kartica Viza i Masterkard u decembru, kada su te firme prekinule saradnju sa Vikiliksom i njegovim osnivačem Džulijanom Asanžom.

Američke vlasti su u utorak objavile da su uhapsile 14 osoba u vezi sa decembarskim upadima u servis za plaćanje preko interneta Pejpal (PayPal) za koji su takođe članovi grupe Anonimus tvrdili da su odgovorni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu