Duško Šarić ostao bez imovine?

Podgorica -- Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore podnelo je Višem sudu u Bijelom Polju zahtev za privremeno oduzimanje imovine Duška Šarića i Jovice Lončara.

Izvor: Tanjug
Podeli

U zahtevu su nabrojani buldožeri, motocikli, zemljište, poslovne zgrade, diskoteke.

Šariću i Lončaru bi mogli biti oduzeti 99 radnih mašina dve fabrike za beton, šest automobila, dva motocikla, dva autobusa, zemljište, poslovna zgrada u kojoj je diskoteka “Municipium” i noćni klub “4 sobe”, benzinska pumpa “Mat petrol“, stanovi i zgrade, ali i 29.424 akcije lista “Pobjeda”.

Vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić je "Vijestima" rekla da je specijalna tužiteljka za organizovani kriminal Đurđina-Nina Ivanović u zahtevu detaljno navela razloge za privremeno oduzimanje imovine i istakla da je “nesporno da imovina 'Mat compani', 'Mat constraction', 'Tera Ing', u kojima su osnivači okrivljeni Šarić i Lončar, daleko premašuje legalne prihode".

“Nesklad između legalnih prihoda koje su Šarić i Lončar i pravno lice 'Mat compani' ostvarili od 2006. do 2010. godine i imovine koju poseduju kao fizička lica ili su je preneli na pravno lice 'Mat compani', ukazuje da postoji osnov sumnje da je imovina stečena nezakonito”, kazala je Čarapićeva.

Brat optuženog Duška Šarića, odbegli Pljevljak Darko Šarić, protiv kojeg je srpsko tužilaštvo podiglo optužnicu za šverc droge, već je u Srbiji ostao bez imovine koja je otišla na doboš, ili je zamrznuta.

Organizovani kriminal

strana 1 od 407 idi na stranu