Mesić: Nisam dogovarao ratove

Nekadašnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesić rekao je da su vojne akcije Hrvatske na teritoriji Krajine bile opravdane, ali da neke stvari posle akcija nisu.

Izvor: Veèernje novosti

Nedelja, 10.07.2011.

10:08

Default images

On je u intervjuu za "Novosti" rekao i da su tadašnji predsednici Srbije i Hrvatske stalno bili u kontaktu i dogovarali podelu Bosne i Hercegovine.

On je dodao da krivicu za zločine treba individualizovati, a ne optuživati kolektivno narode za njih.

"Nisu Srbi krivi što je Milošević hteo da menja granice, nisu Hrvati krivi što je Tuđman hteo da menja granice na račun BiH", rekao je bivši predsednik Hrvatske i član poslednjeg Predsedništva SFRJ.

On je dodao da je posle odlaska iz Beograda imao "špijuna" koji ga je obaveštavao o svim odlukama tadašnjeg Predsedništva i Generalštaba JNA.

Mesić je rekao da se ne slaže sa onim što se u Krajini dešavalo posle prestanka vojnih operacija.

"Ako neko proglasi samostalnost na teritoriji jedne države, moraš braniti teritorijalni integritet. Zato je vojna akcija opravdana, ali ne i sve što se u njoj događalo. Dakle, niko ne tvrdi da nije bilo zločina, za njih se sudilo, sudi se i sudiće se", rekao je Mesić.

Ceo intervju sa Stjepanom Mesićem možete pročitati u našoj rubrici Intervju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: