Etički kodeks NVO

Beograd -- Nevladine organizacije potpisale su danas Etički kodeks organizacija civilnog društva. Kodeks potpisalo 60 organizacija.

Izvor: FoNet
Podeli

Građanske inicijative saopštile su da su se nevladine organizacije kodeksom usaglasile oko zajedničkih vrednosti i principa rada.

Direktor Centra za praktičnu politiku Dragan Popović istakao je da civilno društvo uglavnom ne govori o svojim greškama, a Etički kodeks treba da pomogne organizaciji da zastane kad uvidi da zastupa pogrešne stavove, da ih razmotri i vrati se na pravi put.

Izvršni direktor Građanskih inicijativa Miljenko Dereta ocenio je da su građani nezadovoljni načinom na koji se upravlja zemljom i kako žive, zbog čega su im potrebni novi putevi komunikacije sa onima koji učestvuju u vlasti, navodi se u saopštenju.

Info

Klinton: Borba za ženska prava

Vilnjus -- Borba za ženska prava predstavlja važan korak u 21. veku, rekla je američka državna sekretarka Hilari Klinton u Vilnjusu na skupu Zajednice demokratija.

Svet četvrtak 30.06. 23:41 Komentara: 3

Senat odlučio Petreus šef CIA

Vašington -- Američki Senat potvrdio je imenovanje generala Dejvida Petreusa za šefa američke centralne obaveštajne službe CIA, svih 94 prisutnih senatora je glasalo za.

Svet četvrtak 30.06. 22:47 Komentara: 3
strana 1 od 656 idi na stranu