Kula: Protest protiv folk splava

Meštani Kule protestovali su zbog odluke gradske vlasti da se na kanalu pored njihovih kuća postavi splav pevača "Zvezdi granda" Milana Mitrovića.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2011.

16:53

Default images

Oni su prethodno nadležnima dostavili i peticiju protiv splava, međutim, predsednik opštine kaže da za ovaj objekat postoje sve neophodne dozvole.

Na ovoj lokaciji bi uskoro trebalo da bude postavljen splav, popularno nazvan "Harem", koji bi, prema rečima građana, uništio njihovu oazu mira.

Glavni razlog protivljenja meštana je činjenica da će se splav nalaziti u neposrednoj okolini parka, pored dečjeg igrališta, i oko 100 metara od stambenih kuća:

S obzirom da kanal nije plovan, taj splav se može postaviti bilo gde, a ne u blizini našeg parka i u dečjem igralištu naše dece.

To je naše igralište. Tu izlaze i šetaju se stari, nemoćni, bolesni, mi koji ne možemo nikuda. To smo mi sređivali, uređivali, čistili, godinama...

Živim u komšiluku tog mesta gde treba da se postavi splav, tamo vodim dete u šetnju. Ja sam majka i domaćica i obožavam taj deo Kule. Vulgarno je da tamo bude splav.

Gradska vlast je na sednici pre nekoliko dana donela odluku kojom se dozvoljava postavljanje splava na kanalu pored parka.

Predsednik opštine Kula Svetozar Bukvić kaže da je to učinjeno jer je investitor pribavio sve potrebne dozvole. Ipak, on priznaje da je strah građana od buke i glasne muzike opravdan.

"Da će biti povećana buka - hoće. Naravno da ćemo ga kontrolisati koliko je to moguće i na drugim mestima, ugostiteljskim objektima. Ako hoćemo da imamo miran grad, onda ćemo peticijom zatvoriti svaki lokal. To bi značilo da smo mi od 50 godina zaboravili da postoje oni koji imaju 20 i koji žele drugačije da žive od nas koji čitamo knjige i spavamo već u 22h. Ako budemo ažurno kontrolisali grad, kao što to radimo inače, ja ne vidim nikakvu opasnost bilo čega negativnog, naprotiv, može da bude samo pozitivno - da se u Kuli napokon nešto dešava", kaže Bukvić.

Na mestu gde bi trebalo da bude postavljen splav nalaze se i zaštićene vrste, beli i žuti lokvanj. U gradskoj upravi nam je rečeno da će lokvanji biti samo pomereni zarad postavljanja splava, dok građani veruju da će lokvanji biti iščupani. Takođe, građani najavljuju nastavak svoje borbe, iako je odluka već donešena i za sada se čini da neće biti njene promene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: