Policija odbija prijave Goranaca

MUP Srbije je u poslednjih godinu dana odbio svaki zahtev Goranaca koji žele da svoje prebivalište prijave u Beogradu saopštilo je udruženje Goranaca.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2011.

14:55

Default images

Građanska inicijativa Goranaca saopštila je danas da zakoni omogućavaju građanima da nesmetano izaberu svoj dom i prijave prebivalište na teritoriji Republike.

U GIG tvrde da im je u poslednjih pet dana stiglo dvadesetak prijava Goranaca koje je ovih dana odbila Policijska uprave za Grad Beograd.

Navodi se da je obrazloženje "da je utvrđeno da podnosilac zahteva za prijavu prebivališta nema nameru da živi na toj adresi".

Ta inicijativa je pozvala ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da stane u zaštitu Goranaca i da im se dozvoli da prijave prebivalište tamo gde žele, za šta prilažu, kako su naveli, traženu, i zakonom propisanu dokumentaciju, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: