Šutanovac: Vojna akademija elitna

Ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenio je danas da je Vojna akademija jedna od najelitnijih vojno-obrazovnih ustanova u regionu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.06.2011.

13:57

Default images

On je rekao da to pokazuje su kadeti i kadentkinje vojne akademije danas uspešno izveli vežbu u teškim vremenskim uslovima čime su pokazali.

Po završetku vežbe koju je izvelo oko 800 pripadnika Vosjke Srbije, po kišovitom vremenu i blatnjavom terenu, Šutanovac je rekao novinarima da je ta vežba bila jedna od najkompleksnijih sa najvećim brojem ljudi i količinama tehnike.

On je istakao da je vežba uspešno izvedena i da je pokazala koliko je složeno i kompleksno izvoditi ovakve vežbe u realnim, teškim vremenskim uslovima kao što su bili na Pasuljanskim livadama.

Šutanovac je istakao i da je ovo bila završna vojna vežba generacije Vojne akademije u kojoj se nalaze prve devojke, budući oficiri koje će već od septembra biti u jedinicama i komandnom kadru.

Šutanovac je dodao da to predstavlja jedan od delova reformi koje sprovodimo u sistemu odbrane, a koje imaju važan karakter i u oblasti edukacije i vojnog školstva.

"Naša Vojna akademija predstavlja danas jedno od najelitnijih vojnih akademija u regionu ono što su danas kadeti izveli na terenu, ne izvodi se u mnogim prestižnijim vojnim akademijama na način na koji je to ovde izvedeno", rekao je on.

Šutanovac je čestitao načelniku Vojne akademije, brigradnom generalu Mladenu Vurli, načelniku Vojske Srbije generalu Miloju Milojeviću i svim učesnicima vežbe na njenoj uspešnoj realizaciji.

Ministar odbrane je podsetio da je danas bio završni dan vežbe koja je trajala mesec dana i dodao da su sve vreme vremenski uslovi bili kompleksni.On je izrazio zadovoljstvo što je sve prošlo na najbolji mogući način.

Miletić je istakao da je današnja vežba bila izvanredna i da su svi učesnici i praktično potvrdili na terenu ono što uče tokom školovanja na Vojnoj akademiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: