Vlada kupila limuzine za strance

Država kupila 19 automobila vrednih 321.000 evra za prevoz učesnika Parlamentarne skupštine OEBS-a, koja će se u julu održati u Beogradu, pišu "Novosti".

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 30.06.2011.

22:07

Default images

U Vladinoj Upravi za zajedničke poslove potvrđeno je da su u postupku javne nabavke kupljeni svi automobili srednje klase, marke ”škoda superb 1,8 TSI”.

Srpski ministri, koji se voze u automobilima prosečno starim osam godina, neće imati previše koristi od nove nabavke. Nakon Parlamentarne skupštine, škode će čekati nove goste iz inostranstva.

"Posle Skupštine OEBS, vozila će se koristiti za prevoz stranih delegacija, kao i za zamenu 33 automobila Uprave koja moraju da budu rashodovana" , objašnjeno nam je u Vladinoj službi.

Ova nabavka automobila bila je neophodna, jer dosadašnji vozni park države ne bi mogao da opsluži više od 250 članova Parlamentarne skupštine iz više od 50 svetskih zemalja, koji se iduće nedelje očekuju u Beogradu.

Kupovinom novih ”škoda”, Vladina Uprava praktično je prvi put ove godine odrešila kesu, jer pre ovih automobila nijedno vozilo nije kupljeno. Budžetom za ovu godinu predviđeno je da se za kupovinu automobila izdvoji oko 35 miliona dinara, tako da se ”OEBS škode” potpuno uklapaju u planove državne kase.

Uprava sada, s pojačanim kontingentom četvorotočkaša, raspolaže sa ukupno 343 vozila, od kojih su 33 u postupku rashodovanja i isključenja iz eksploatacije.

Prošle godine, Uprava je kupila 14 ”škoda superb”, i u njima se voze srpski ministri. Srpski premijer Mirko Cvetković koristi dva blindirana BMW-a stara devet i deset godina.

Ministri Predrag Marković, Milan Marković i Nebojša Ćirić na posao dolaze svojim automobilima, a službene limuzine koriste samo poslovno i kad protokol to nalaže.

Od početka godine do kraja maja Uprava za zajedničke poslove potrošila je 35.276.085 dinara za održavanje vozila u državnom voznom parku. Po državnim parkinzima najviše je ”audija”, ”folksvagena”, ”škoda”, ”fijata”, ali i ”zastava”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: