U Skupštini samo dva ministra

Poslanici opozicije negoduju što na poslepodnevnoj sednici Skupštine, koji je određen za postavljanje pitanja predstavnicima Vlade, prisustvuju samo 2 ministra.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2011.

17:36

Default images

Opozicija smatra da ministri Žarko Obradović i Zoran Stanković, nisu nadležni za mnogobrojna pitanja koja su oni nameravali da postave.

Obradović je poslanike uveravao da njihovo prisutvo u parlamentu nije smišljen akt Vlade, već da je to bio njegov izbor, kao i ministra Stankovića.

Stanković je preneo da je premijer Cvetković po završetku današnje sednice Vlade podsetio ministre na obavezu prisustva u parlamentu, ali da su mnogi od njih danas imali druge obaveze, poput vojne vežbe na Pasuljanskim livadama.

Od Vlade se traži odgovor zašto nije urađen rebalans budžeta za 2011. godinu, s obzirom na to da je pre nekoliko meseci došlo do rekonstrukcije Vlade.

Lider Nove Srbije, Velimir Ilić tražio je odgovor gde su sredstva za izgradnju auto puta Beograd – Čačak, od koga, kako je naveo Ilić, nije urađen nijedan metar.

On je protestovao i zbog toga što je iz budžeta izdvojeno samo 36 miliona dinara za zaštitu useva za elemetarne nepogode, zbog čega “u 21. veku samo gledamo u nebo”.

Obradović je odgovorio da je u Zakonu o vladi i Zakonu o budžetu navedeno da se rebalans radi kada za to postoje opravdani ekonomski razlozi, kao i da ne postoji problem u trošenju sredstava za ministarstva,budući da su u pitanju unapred opredeljena sredstva.

Ministar Stanković je rekao da Ministarstvo zdravlja ima dva puta manji budžet u odnosu na 2009. godinu, kao i da bi dodatno smanjenje sredstava za to ministarstvo dovelo u pitanje funkcionisanje zdravstva u državi.

Bez odgovora ostali su poslanici SPO, koji su se interesovali zbog čega još uvek nije usvojen zakon o restituciji i kada će Vlada Srbije dostaviti parlamentu predlog zakona o otvaranju tajnih dosijea.

Biće lekova

Zoran Stankoviæ (Foto: Tanjug)
Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković poručio je danas u Skupštini da u zemlji neće biti nestašice lekova i da će na tržištu biti svih lekova potrebnih građanima.

"Obećavam da će lekova biti. Rekao sam u više navrata da smo obezbedili da na tržištu ima svih lekova potrebnih našim gradjanima", rekao je Stanović ogovarajući na pitanje poslanika Demokratske stranke Srbije Milana Dimitrjevića o situaciji u državnoj fabrici lekova "Galenika" i eventualnoj nestašici lekova u Srbiji zbog krize u tom preduzeću.

Stanković je ponovio da je Vlada odlučila da komercijalnim bankama da garancije od 70 miliona evra za sanaciju dugova "Galenike".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: