"Nisam zvao Del Ponteovu na vino"

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio da nikada nije pozvao Karlu del Ponte na ispijanje vina posle hapšenja Ratka Mladića.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2011.

13:46

Default images

Vukčević je to izjavio u Skupštini Srbije odgovarajući na kritike poslanika SRS.

"Nikada nisam rekao da sam pozvao Karlu del Ponte, to su preneli tabloidi. Nije u mom karakteru da likujem nad bilo čijom sudbinom", rekao je Vukčević.

Tužilac Vukčević je naveo da je bio zadovoljan hapšenjem Mladića i da bi bio nepošten kada bi rekao da nije zadovoljan pošto je pet godina radio na tome.

Poslanica SRS Vjerica Radeta rekla je Vukčeviću da treba da ga bude sramota što je pozvao bivšu glavnu tužiteljku Haškog tribunala Karlu del Ponte da popiju vino zbog hapšenja Mladića.

Radeta je ujedno pozvala Vukčevića da kaže kako se lično osećao kada ga je tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc “potapšao po kolenu” u momentu kada su obavešteni o hapšenju Mladića.

Vukčević je prisustvovao sednici Skupšine Srbije na kojoj su, na inicijativu SRS, predstavnici Vlade Srbije odgovorali na poslanička pitanja o saradnji Srbije sa Haškim tribunalom i vojinim savezima, kao i o politici prema Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: