Izveštaji o Kosovu negativni

Prištinska štampa prenosi da su tri međunarodna izveštaja, iz Stejt dipartmenta, Svetske banke i Fridom hausa, prikazali Kosovo u veoma negativnom kontekstu.

Izvor: FoNet

Sreda, 29.06.2011.

12:47

Default images

Štampa navodi da je američki Stejt dipartment objavio svoj izveštaj o trgovini ljudima, Fridom haus o stanju demokratije, slobodi medija i borbi protiv korupcije, dok je Svetska banka objavila izveštaj o uslovima za poslovanje na Kosovu.

Kosovo je zemlja porekla, tranzita i krajnja destinacija za trgovce ljudima, a većina žrtva, koje su prisiljene na prostituciju, su iz istočne Evrope, uključujući Moldaviju, Poljsku i Albaniju, navodi se u izveštaju Stejt dipartmenta.

Fridom haus procenio je da je Kosovo "nezrela demokratija" u kojoj je visok nivo korupcije, slab pravni sistem i u kojoj ne postoji sloboda medija.

Štampa prenosi i deo izveštaja Svetske banke u kojem se navodi da je na Kosovu veoma teško poslovati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: