Objavljen iskaz Paravinje o zločinu

Banjalučke "Nezavisne novine" objavile iskaz Dragana Paravinje, koji je dao istražiteljima tokom saslušanja. Hrvatska policija uzdržana oko istinitosti iskaza.

Izvor: Nezavisne novine

Ponedeljak, 27.06.2011.

23:38

Default images

Pisanje banjalučkih novina su preneli svi hrvatski informativni portali. UPOZORAVAMO ČITAOCE B92.net DA JE OPIS ZLOČINA UZNEMIRAVAJUĆI.

Paravinja je svoje priznanje započeo opisom kako je 7. juna oko pet sati ujutro sa svojim kamionom krenuo prema Splitu, gde je prepodne završio istovar. Zatim se svojim kamionom krenuo ka Zagrebu.

"Na putu prema Zagrebu na raskršću puteva Split-Drniš, Drniš-Šibenik pored puta s moje leve strane primetio sam devojku koja je stopirala vozila u kontra smeru mog kretanja. Primetio sam da je bila lepa, crne, duže kose i da je na sebi imala farmerke i majicu, ne mogu se setiti koje je boje, dok je na ramenu držala žensku torbu. Prilikom nailaska u neposrednu blizinu devojke, pošto mi je bio otvoren prozor, ja sam joj dobacio: 'Hoćeš li sa mnom u Zagreb?', na što je ona odgovorila: 'Hoću u Split', nakon čega ja produžavam nekih 50-ak metara dalje, okrećem kamion i dolazim u blizinu devojke koja je stopirala", ispričao je Paravinja istražiteljima.

U daljnjem nastavku iskaza Paravinja iznosi detalje razgovora s Antonijom Bilić, kako joj je rekao da joj se "nabacuje", što je ona prihvatila s rezervom, a zatim je zaustavio kamion.

Pokušao joj se približiti, ali Antonija mu se suprotstavila. Policiji je Paravinja ispričao da ga je psovala i vređala na nacionalnoj osnovi, odgurivala nogama od sebe. Pokušala je izaći iz kabine, ali nije uspela. Paravinja je policiji rekao da je zbog njenog otpora izgubio živce i tada ju je ubio.

"Jako sam je rukama uhvatio za vrat, nakon čega više nije pružala otpor i samo se opustila", ispričao je Paravinja policajcima, prenose "Nezavisne novine".

Njeno telo, naveo je Paravinja u svom priznanju, stavio je na krevet iza sedišta u kabini, zaustavio vozilo na jednom od mostova na reci Krki i bacio telo u reku. Tokom ispitivanja nije se mogao setiti koliko je sati tada bilo.

Antonijine stvari koje su ostale u kamionu Paravinja je, kako tvrdi, bacio na jednom odmaralištu čijeg se imena nije mogao setiti. "Nisam otvarao njenu torbu niti me zanimalo šta je u njoj", rekao je Paravinja u svom iskazu.

Hrvatske policija saopštila da je danas pretraživala tok reke Krke i da telo Antonije Bilić nije pronađeno, niti o tome za sada ima indicija.

"Moguće da izmišlja kako bi politizovao ceo slučaj"

U Direktoratu policije Republike Hrvatske smatraju da je njegov iskaz samo delomično istinit.

Procenjuju da Paravinja izmišlja svađu na nacionalnoj osnovi kako bi politizovao svoj slučaj, prenosi "Jutarnji list".

“Dakako da nećemo poverovati svemu šta kaže. Reč je o teškom sociopatu, osuđivanom za silovanje", kaže Milijan Brkić, zamenik direktora policije RH, koji je i lično saslušavao Paravinju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: