TV "Prva" vređala Hrvate?

Beograd -- DHZ je zatražila da se TV "Prva Srpska" oduzme pravo na nacionalnu frekvenciju zbog vređanja katoličke crkve i govora mržnje prema hrvatskom narodu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Demokratska zajednica Hrvata je poslala otvoreno pismo predsedniku Saveta Republičke radiodifuzne agencije vladiki Porfiriju.

Navodi se da je u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" 29. aprila i 6. maja voditelj pogrdno govorio o katoličkoj crkvi i "pozvao Al Kaidu da pričeka da Hrvatska uđe u EU pa da onda postavi atomsku bombu uz jasne insinuacije gde".

Ivanović je, kako se navodi, i mnogo puta do tada izjavio da mrzi Hrvate, te svojim stavovima podsticao međunacionalnu mržnju. Prema oceni DZH, "Prva Srpska" televizija sa "takvom koncepcijom nema šta da traži u medijskom prostoru Vojvodine i Srbije".

DZH je od vladike Porfirija zatražila da stane u zaštitu svih građana Srbije, bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost, izrazivši čiđenje da niko do sada nije stao u zaštitu katolika, kao što se činilo za druge u sličnim situacijama.

"Čak i sam poziv Al Kaidi na ubijanje jednog naroda nije bio dovoljan da RRA, resorno ministarstvo ili druga nadležna državna tela kojima je u opisu posla, reaguju", dodaje se u saopštenju. DZH je stranka osnovana 2007. u Subotici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 116 idi na stranu