Važno da države Balkana budu u EU

Luksemburg -- Veoma je važno da sve države Balkana postanu članice EU i Unija je spremna da na tome zajedno sa njima naporno radi, poručili su zvaničnici EU.

Izvor: Tanjug
Podeli

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton izjavila je da je u regionu je stvorena pozitivna atmosfera za ubrzanje evropskih integracija.

Ona je posle sastanka zvaničnika unije i zemalja Balkana u Luksemburgu rekla da je jučerašnji sastanak dokaz da "EU želi da bude sa zemljama Zapadnog Balkana dok idu putem evropskih integracija".

Evropski komesar Štefan File izjavio je da je u regionu sada stvorena pozitivna atmosfera za ubrzanje evropskih integracija i posebno pohvalio napredak koji je ostvaren u odnosu na prošlu godinu.

File je dodao da je sastanak bio "veoma dobar trenutak i prilika da se sagledaju preostali izazovi i da se rešavaju kako bi Izveštaj o napretku bio dobar".

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da su na forumu Evropska unija-Zapadni Balkan upućene ohrabrujuće poruke Zapadnom Balkanu, ali da će se region u predstojećem periodu suočiti sa striktnijim insistiranjem na ispunjavanju svih standarda na putu ka članstvu u EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 656 idi na stranu