Eštonova:Zapadni Balkan važan za EU

Luksemburg -- Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton kaže da će šefovi diplomatija EU i država Zapadnog Balkana razgovarati o važnosti nastavka reformskog procesa u tim zemljama

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Eštonova, predsedavajući na sastanku šefova u Luksemburgu, rekla je da će predstavnicima zemalja Balkana biti upućena poruka o značaju njihovih država za EU.

Sastanku će prisustovati i evropski komesar za proširenje Štefan File, ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić, dok će Prištinu predstavljati UNMIK i ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj.

Susret će biti organizovan na marginama sastanka Saveta EU za spoljne poslove, a u centru pažnje biće proces evropskih integracija regiona.

Eštonova je izjavila da se u dijalogu Beograd-Priština "što pre očekuju opipljivi ishodi", uključujići pitanje carina, ali da to najpre moraju da usaglase dve strane.

Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU je naglasila da se u Bosni i Hercegovini očekuje završetak izbornog procesa, predočivši da su strukturalni dijalog političkih vođstava u BiH, uz hapšenje Ratka Mladića i razgovore Beograda i Prištine, najvažniji događaji u poslednjih godinu dana u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 656 idi na stranu