Počela vojna konferencija

Strategijska vojna konferencija za partnere, na kojoj učestvuju predstavnici oko 60 država, počela je svečanim prijemom u Domu Garde na Topčideru.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 13.06.2011.

20:52

Default images

Ministar odbrane Dragan Šutanovac je učesnicima na konferenciji poželeo uspešan rad na predstojećem skupu i prijatan boravak u srpskoj prestonici.

Prijemu su prisustvovali i predstavnici diplomatskog kora, izaslanici odbrane, kao i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, objavljeno je na Internet stranici resornog srpskog ministarstva.

Na Strategijskoj vojnoj konferenicji učestvuju načelnici generalštabova i predstavnici zemalja članica NATO, Partnerstva za mir, Mediteranskog dijaloga, Istanbulske inicijative za saradnju i kontakt država, kao i visoki vojni predstavnici EU i NATO, sve se održava u organizaciji Savezničke komande za transformaciju iz Norfolka.

Organizacija skupa u Beogradu predstavlja priliku za promociju Srbije i Vojske Srbije pred partnerskim državama i prezentovanje države kao pouzdanog činioca u suočavanju sa aktuelnim bezbednosnim izazovima u svetu i regionu.

Poštovanje prema Vojsci Srbije koje postoji u svetu dovelo je do toga da se vojna konferecija NATO održi upravo u Beogradu, rekao je ministar odbrane Dragan Šutanovac i istakao da je ta konferencija bezbednosna, a ne politička i strateška.

"To je nama velika čast i pored svih onih minornih grupa koje to osporavaju", rekao je Šutanovac za Radio "Slobodna Evropa".

On će u utorak ujutru, zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, generalm Milojem Miletićem i vrhovnim komandantom Savezničke komande za tranfsormaciju generalom Stefanom Abrijelom, zvanično otvoriti skup.

Inicijativa za organizovanje godišnjih konferencija pokrenuta je 2006. na samitu NATO u Rigi, a prethodni domaćini su bili Makedonija, Norveška, Albanija i Finska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: