"Korupcija u zdravstvu kritična"

Novoimenovani specijalni savetnik ministra zdravlja Ljubiša Milanović izjavio da je korupcija u zdravstvu prešla "kritičnu crtu".

Izvor: B92

Petak, 10.06.2011.

20:43

Default images

On je u Vestima B92 rekao da će već od naredne sedmice početi sa istragama i primenom mera za suzbijanje korupcije u zdravstvu.

Milanović je rekao da ga na funkciju specijalnog savetnika za borbu protiv korupcije nije predložila Srpska napredna stranka kao svog člana, već "neko ko misli da je kompetentan i ko zna kako pristupa poslu".

On je rekao da ministru Zoranu Stankoviću ne smeta njegovo političko opredeljenje, jer "ovo nije neka politička igra".

Milanović, nekadašnji načelnik policijske jedinice POSKOK, zadužene za borbu protiv korupcije, naveo je da su neke od mera koje će biti preduzete od ponedeljka otvaranje "belog" telefona na koji će građani moći da prijave slučajeve u zdravstvu u kojima im se traži novac, kao i da će jedan dan u nedelji biti određen za direktan susret sa takvim građanima.

On je kazao da njegovo postavljenje za savetnika ministra zdravlja znači da u zdravstvu postoje određeni problemi i da mora biti rešeno pitanje korupcije u zdravstvu, koje je, rekao je, prešlo kritičnu crtu.

Milanović je rekao i da će suština mera koje će biti preduzete da se u samom ministrarstvu reši pitanje "retrogradnih" snaga koje se bore protiv mera koje će ministar preduzeti, donošenje akcionog plana za borbu protiv korupcije, izmena Pravilnika o dopunskom radu lekara, kao i uvođenje odgovornosti rukovodilaca zdravstvenih ustanova.

Milanović očekuje da će Ministarstvo zdravlja u suzbijanju korupcije sarađivati i sa tužilaštvom i policijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: