DSS: Otkud NATO samit u Beogradu?

Beograd -- Portparol DSS-a Petar Petković izjavio da vlast pokušava da sakrije od javnosti predstojeću konferenciju NATO, koja će u Beogradu biti održana 13. i 14. juna.

Izvor: FoNet
Podeli

On je rekao da je većina građana protiv tog saveza.

Kako je moguće da Srbija, koja je vojno neutralna, bude domaćin samita čiji organizator je saveznička komora NATO, zapitao je Petković na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, očigledan cilj vlasti je da zbog ogromnog nezadovoljstva većina građana Srbije, kada je u pitanju pristupanje NATO paktu, taj skup ne bude promovisan u medijima.

Kako je naveo Petković, očigledno je da su mediji potpuno pod kontrolom vlasti i njihove uređivačke politike moraju da budu u skladu sa politikom vladajuće koalicije.

"Gotovo da je nezapamćeno da vlast ima toliki uticaj na medije kao što danas ima vladajuća koalicija u Srbiji", rekao je Petković.

On je kazao da je situacija takva da će "svaki medij koji se usudi da govori suprotno od onog što govori vlast, biti kažnjen i prokazivan".

Petković je rekao da takva situacija traje od donošenja Zakona o informsanju, kojim su uvedene drakonske kazne za medije i na taj način je uvedena svojevrsna autocenzura, jer je medijima zbog kazni ugrožen opstanak.

"Svi mediji koji otvoreno govore o poraznoj politici vlasti biće napadnuti... To je apsolutno nedopustivo za jednu demokratsku vlast, a pogotovo za predsednika države", rekao je Petković, komentarišući zamerke predsednika Srbije Borisa Tadića na uređivačku politiku dnevnog lista Alo.

strana 1 od 102 idi na stranu