Stanković: Nisam lečio Mladića

Beograd -- Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković odbacio je kao "zlonamerne špekulacije" tvrdnje da je lečio Ratka Mladića.

Izvor: FoNet
Podeli

"Koliko se bavim ovim poslom ne lečim nikoga, osim što se bavim onim poslom koji podrazumeva obdukciju. Lečim samo sebe i svoju porodicu i nikoga više", naveo je ministar.

Prema njegovim rečima, razgovor sa Mladićem obavio je u svojstvu ministra zdravlja.

"To je bila moja obaveza, s obzirom da ne bi smelo da se desi ništa nepredviđeno kada je on u pitanju", rekao je Stanković.

Stanković je naglasio da je sa Mladićem razgovarao samo o onome što ga najviše tišti i onome što je njegov najteži bol, a to je smrt njegove ćerke Ane.

On je podsetio da je kao obducent izvadio metak iz glave njegove ćerke i odsekao pramen kose koji mu je dao.

Stanković je istakao da je njegova obaveza da se odazove na poziv odbrane i da bude ili svedok ekspert odbrane ili svedok ekspert tužilaštva u procesu protiv Mladića.

"To ću sigurno biti jer sam na tom prostoru i prostoru njegove odgovornosti obradio najmanje 15 masovnih grobnica sa oko 30 stradalih", precizirao je ministar.

Prema njegovim rečima, u proteklom periodu je bio angažovan u šest predmeta u Haškom tribunalu.

"Radio sam znatno više obdukcija leševa koje sam dostavio Hagu, s obzirom da je Hag bio zainteresovan samo za slučajeve koji se tiču smrtno stradalih u Kravici, Fakovićima, Ratkovićima, Sandićima", izjavio je Stanković.

Za jedan broj obdukovanih, rekao je on, kao što su na primer Skelane, sud nije bio zainteresovan i nije uzeo obdukcione zahteve koje je ponudio.

strana 1 od 44 idi na stranu