Nagrada za Tanjug

Evropska asocijacija novinskih agencija (EANA) dodelila je nagradu agenciji Tanjug za izuzetan kvalitet agencijskog novinarstva.

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2011.

12:56

Default images

Nagrada se dodeljuje direktorki Tanjuga Branki Đukić za "značajnu transformaciju i modernizaciju" srpske nacionalne novinske agencije.

Bord direktora članica EANA odluku o nagradi Tanjugu je doneo jednoglasno.

U obrazloženju nagrade se navodi da su direktorka Tanjuga Branka Đukić i njen tim "uspeli da ostvare impresivnu modernizaciju i reorganizaciju Tanjuga, sa naglaskom i na poslovne rezultate i na stvaranje multimedijalng izdavačkog sadržaja".

Bord EANA ističe upravo tu veliku transformaciju, "jer je dobra poslovna politika ono što vidimo kao preduslov kvalitetnog izveštavanja".

Nagradu će dobitnici uručiti predsednik EANA Mika Petersen, glavi i odgovorni urednik finske novinske agencije, na godišnjoj generalnoj skupštini Asocijacije, u septembru, u Ženevi.

Evropska asocijacija okuplja 27 vodećih novinskih agencija, uključujući nemačku DPA, francusku AFP, italijansku ANSA, špansku EFE i druge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: