Pomoć mladima u "Info rumu"

Kancelarija za mlade grada Beograda pokrenula besplatnu pravnu pomoć u vidu projekta "Moja prava", za mlade od 15 do 30 godina.

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2011.

11:30

Default images

U okviru novootvorenog "Info ruma" u Beogradu, pored prvog centra za informisanje, edukaciju i savetovanje, sada je mladima omogućena pravna podrška i zaštitu usled povreda njihovih prava.

U "Info rumu" tim od sedam advokata utorkom i četvrtkom biće na raspolaganju mladima za rešavanje pravnih problema.

Postojanje ovakvog centra omogućiće pre svega da prvi put budu identifikovane kritične oblasti u kojima je mladima neophodna pravna zaštita.

Bilo da je reč o podršci iz oblasti ljudskih prava, o diskriminaciji, slobodi kretanja, mišljenja i izražavanja, radnog odnosa poput nezakonitog otkaza, pitanja vezanih za porodiljsko odsustvo, naknadu zarade, povreda na radu, ugovora o radu ili porodičnog prava, mladi sve odgovore mogu potražiti u "Info rumu".
Uslovi da mladi zatraže pravnu pomoć su: da imaju između 15 i 30 godina, da im je pravo povređeno u Beogradu i da popune zahtev za pružanje besplatne pravne pomoći koji se može preuzeti u prostorijama Info ruma Kancelarije za mlade.

Opširnije u video prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: