Dačić: Izručenje bez većih potresa

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da je period od hapšenja do izručenja Ratka Mladića protekao bez većih potresa.

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2011.

18:17

Default images

On je rekao da je Srbija završila važnu etapu u odnosima sa Evropskom unijom i međunarodnom zajednicom.

"Srbija je time pokazala da na odgovoran način pristupa unutrašnjim i međunarodnim obavezama", rekao je Dačić novinarima u Beogradu i dodao da Mladića u Hag prate pripadnici žandarmerije.

Ministar je rekao i da je avion kojim se Mladić prebacuje u Hag poleteo sa beogradskog aerodroma.

"Na osnovu odluke pravosudnih organa, sa beogradskog aerodroma poleteo je avion u kome se nalazi Ratko Mladić", rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Dačić je ponovio da vlada "nije kalkulisala" s datumom hapšenja Mladića.

Ministar je naveo i da je žanadarmerija jutros organizovala da Mladić obiđe grob njegove ćerke Ane i da su se nakon 40 minuta vratili u zgradu Specijalnog suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: