SNS: Opravdan protest seljaka

Beograd -- SNS podržava proteste koje organizuju poljoprivrednici i osuđuje "policijsku i medijsku blokadu tih protesta".

Izvor: Beta
Podeli

Ta stranka je ponovila zahtev za raspisivanjem parlamentarnih izbora, "kao jedinog demokratskog instrumenta za izlazak iz krize".

SNS je ukazala da će najavljenom uredbom o subvencionisanju registrovanih poljoprivrednih gazdinstava do 10 hektara biti povećavana kamata na kredite sa pet na osam odsto i ukinuto osiguranje za poljoprivrednike.

Ta mera, kako je navedeno u saopštenju SNS-a, "nedvosmisleno potvrđuje da nedavno sprovedena rekonstrukcija Vlade Srbije nije imala za cilj da poboljša katastrofalni ekonomski i socijalni položaj poljoprivrednih proizvođača, već je u pitanju još jedna obmana građana u režiji vlastodržaca".

Režim, prema oceni SNS-a, nema jasnu strategiju za poljoprivredu, već je "agrarna politika proizvod dnevnog raspoloženja ministra poljoprivrede".

"Sramotno je da kolone traktora, koje su danas iz cele Vojvodine krenule zbog svega toga u znak protesta ka Beogradu, sprečavaju jake policijske blokade po glavnim putevima, dok se istovremeno na režimskim medijima, koje nažalost finansiraju svi građani Srbije, ne može čuti ni reč o tome", navela je SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 104 idi na stranu