Pronađena NATO bomba u Zastavi

Pored glavnog ulaza u fabriku Fijat automobili Srbija pronađen je projektil za koji se pretpostavlja da je zaostao od bombardovanja NATO -a 1999. godine.

Izvor: Tanjug, RSE

Nedelja, 29.05.2011.

20:31

Default images

Očekuje se dolazak specijalizovane ekipe za uništavanje eksplozivnih sredstava, koja treba u ponedeljak da sitigne iz Beograda.

Mesto kod ulaza Šest topola, na kome je projektil pronađen, obezbedila je policija, a zabranjen je i saobraćaj u ulici koja prolazi pored italijanske fabrike u tom gusto naseljenom delu grada.

Bombu je pronašao bagerista juče po podne izvodeći građevinskr radovr, a mesto gde je otkrivena obezbeđuje policija, rekao je načelnik Policijske uprave u Kragujevcu Ivan Đorović.

Načelnik uprave kragujevačkog Centra za obaveštavanje Bojan Tomić rekao je Radiju Slobodna Evropa da za sada nema pouzdanih informacija o veličini, razornoj moći i tipu projektila.

Građevinski radnici koji grade nove proizvodne hale pronašli su raketu pored glavnog ulaza u fabriku Fijat automobili Srbija, kroz koju svakodnevno prolazi po nekoliko hiljada zaposlenih.

Tokom vazdušnih udara NATO-a tadašnja Grupa Zastava je u dva navrata pogođena sa više od 30 projektila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: