Uhapšen Ratko Mladić

Beograd -- U prepodnevnim satima, u selu Lazarevo kod Zrenjanina, uhapšen Ratko Mladić, najtraženiji haški optuženik, koji se skrivao pod imenom Milorad Komadić.

Izvor: B92
Podeli

Prethodno je tu informaciju objavio hrvatski "Jutarnji list", koji se pozvao na policijske izvore u Srbiji.

Prema nezvaničnim informacijama, operaciju hapšenja izvršila je BIA, ali zvanične potvrde te informacije nema. Prema saznanjima dopisnika B92 iz Zagreba, hrvatskom MUP-u je potvrđeno hapšenje najtraženijeg haškog optuženika.

B92 je pokušao da u policiji proveri ove informacije i kratko nam je rečeno da je u toku provera identiteta i DNK analiza. Kako je za B92 rečeno u policiji, za potpunu proveru DNK-a analize potrebno je tri dana.

B92 nezvanično saznaje i da je osoba za koju se sumnja da je Ratko Mladić uhapšena u selu Lazarevo kod Zrenjanina.

Zagrebački "Jutarnji list" piše da je specijalna jedinica MUP-a Srbije u tajnoj operaciji na teritoriji Srbije uhapsila Milorada Komadića, ali se ne navodi tačan lokacija hapšenja.

Hrvatski list navodi i da je Komadić uhapšen zbog sumnje da je on u stvari Ratko Mladić. Hapšenje je navodno usledilo nakon dojave da Komadić raspolaže nekim "identifikacijskim oznakama Ratka Mladića kome je i fizički vrlo sličan".

Predsednik Republike Boris Tadić na vanrednoj konferenciji za štampu potvrdio je da je u prepodnevnim satima uhapšen najtraženiji haški optuženik Ratko Mladić.

Vanredni program RTV B92 povodom Mladićevog hapšenja možete da pratite ovde.

Ko je Ratko Mladić i za šta je optužen pred Haškim tribunalom čitajte na našem specijalu "Slučaj Mladić", a tekst optužnice Haškog tribunala ovde.

Koliko je Ratko Mladić koštao Srbiju i kome će otići ponuđena nagrada za njegovo hapšenja, koju su svojevremeno ponudile vlasti Srbije, čitajte na stranicama BIZ-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 44 idi na stranu