Uskoro i u Brazil bez viza

Građani Srbije moći će do kraja godine u Brazil da putuju bez viza, najavio ambasador te zemlje u Beogradu Alešandre Ador Neto u "Politici".

Izvor: Beta, Politika

Ponedeljak, 23.05.2011.

07:54

Default images

On je objasnio da je sporazum o ukidanju viza, koji je ratifikovala Skupština Srbije, nije bio na dnevnom redu brazilskog parlamenta zbog izbora u toj zemlji i dodao da je uveren da brazilski senatori nemaju ništa protiv ukidanja viznog režima.

On je u intervjuu u "Politici" naveo da bi značajnu ulogu u posredovanju između dve zemlje mogao da ima srpski fudbaler Dejan Petković Rambo, koji prema njegovim rečima, ima veliku reputaciju u Brazilu.

"Upravo u nedelju 5. juna ovaj velikan koga voli ceo Brazil igra svoju oproštajnu utakmicu za Flamengo. U Rio dolazi srpska privredna delegacija i potpisuje se Protokol o saradnji s novoosnovanom srpsko-brazilskom komorom u Rio de Žaneiru. Na njenom čelu biće Dejan Petković. I mislim da će ta fudbalsko-privredna veza biti veliki podsticaj", rekao je ambasador Neto.

Povodom aktivnosti srpskih kriminalaca u Brazilu, Neto je rekao da je postignut dogovor o saradnji u borbi protiv narko-trafikanata sa srpskim ministrom unutrašnjih poslova i izrazio nadu da da će to pomoći u njhovom hvatanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: