Fond "Mila” poklanja rendgen aparat

U utorak 24. maja u 11 časova u zgradi Veterine Beograd predstavnici Fonda B92 u okviru kog deluje Fond "Mila“ predaće rendgen aparat toj ustanovi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2011.

21:08

Default images

Pored rendgena, Veterinarskoj ustanovi biće doniran i aparat za razvijanje rendgenskih filmova. Ukupna vrednost ove donacije je blizu 10.000 evra.

Rendgen aparat i aparat za razvijanje kupljeni su sredstvima iz Fonda "Mila“, koji je osnovao Fond B92, kada su keruši Mili pre godinu dana odsečene sve četiri šape.

Prvobitna namera fonda je bila da prikupi sredstva za lečenje povređene keruše, ali je nakon što je brigu o keruši preuzela Skupština Grada Beograda, promenjena namena prikupljenog novca, pa je deo doniran građanskim organizacijama koje se bave zbrinjavanjem napuštenih životinja, a deo projektu buduće gradske hitne pomoći za životinje, koja će biti povezana sa "Veterinom Beograd“.

Osnivanjem Fonda "Mila", B92 je preduzeo prve korake ka kanalisanju građanske inicijative za rešavanje problema nezbrinutih životinja na beogradskim ulicama u postojećem gradskom komunalnom sistemu, što je i bio povod da se pomogne "Veterini Beograd“ kao reprezentativnoj ustanovi koja brine o napuštenim životinjama na ovoj teritoriji i leči ih.

Sem što je pomagao organizacijama i ustanovama specijalizovanim za zbrinjavanje i lečenje napuštenih životinja, Fond „Mila“ je učestvovao i u lečenju i rehabilitaciji keruše Mile, koji su uspešno privedeni kraju u Srbiji ugradnjom modernih proteza izrađenih u ortopedskom preduzeću „Rudo“i usvajanjem keruše po javnom konkursu koji je raspisala Skupština Grada.

Donacijom VU "Veterina Beograd“, Fond Mila prestaje formalno da postoji, ali će Fond B92 kao i matična kuća nastaviti da prati situaciju u ovoj oblasti i po potrebi reaguje.

U ime Fonda "Mila“ okupljenima će se obratiti Veran Matić i direktor VU "Veterina Beograd“ Bratislav Stanković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: