Štafeta mladosti krenula iz Istre

Iz istarskog gradića Umaga ka Beogradu krenula hrvatsko-slovenačka štafeta bratstva i jedinstva. Ispraćaju ispred kafića "Tito" prisustvovalo oko 50 ljudi.

Izvor: B92

Sreda, 18.05.2011.

01:14

Default images

Štafeta je u rukama 69-godišnjeg Radoslava Ilića, predsednika KPH, krenula prema Novigradu, Poreču i Buzetu, a zatim u Rijeku i Kumrovec.

Ispraćaj štafete, napravljene u Laškom u Sloveniji, uz partizanske pesme organizovali su hrvatski komunisti i članovi udruženja posvećenih Titovom liku i delu.

Reč je o društvu "Josip Broz Tito" iz Istarske županije, udruženju Titova Republika i Centralnom komitetu Komunističke partije Hrvatske u osnivanju.

Okupljeni su nosili transparente "Bratstvo i jedinstvo - temelji naših naroda", "Tito - legenda socijalizma ne umire", "Što je više laži, Tito nam je miliji i draži".

Pre puta član Društva "Josip Broz Tito" iz Umaga Roberto Graši pročitao je i ovogodišnju poruku.

"Štafeta bratstva i jedinstva daje toplinu srca svih generacija naših naroda i narodnosti nekadašnje Jugoslavije. Tim povodom pozdravljamo svu omladinu, radničku klasu i sve one koji nisu zaboravili da je Titovo vreme bilo vreme velike ljubavi i mira u celoj zemlji i svijetu", navodi se u poruci na hrvatskom i italijanskom jeziku, koja će zajedno sa štafetom u Beograd ispred Kuće cveća stići 25. maja, gde će biti položena na Titov grob.

Titova štafeta već nekoliko godina desetak dana pre 25. maja kreće iz Umaga za Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: