Slovačka traga za žrtvama kanibala

Slovačka policija je na osnovu podataka iz kompjutera pokojnog Mateja Čurka, optuženog za kanibalizam, u šumi kod Košica našla grob i dva ženska tela.

Izvor: Beta

Utorak, 17.05.2011.

18:07

Default images

Tela su nađena na mestu gde je 10. maja uhapsila je 43-godišnjeg muškarca nakon što ga je prijavila osoba koja je trebalo da bude njegov "obrok".

Tela dve žene, najverovatnije Slovakinje, pronađena su isečena na komade u plitkom grobu u jednoj šumi u blizini grada Kisaka na istoku Slovačke, saopštio je načelnik policije Jaroslav Spišiak, a preneo AP.

Slovačka policija je do mesta tela žrtava došla na osnovu mejlova koje je našla u kompjuteru Mateja Čurka. Na mestu u šumi je pronašla plitak grob prekriven folijom, kao i improvizovani oltara sa cvećem.

Prvom slovačkom kanibalu, 43-godišnjem kompjuterskom programeru, za susede uzornoj glavi porodice, ocu dve maloletne ćerke, članu streljačkog kluba vojnih rezervista, slovačka policija ušla je u trag na osnovu dojave jednog Švajcarca.

On je odgovorio na poziv Čurka na internetu koji je tražio žrtvu koja pristaje da bude omamljena, bezbolno ubijena, a da je Čurko zatim raščereči i pojede.

Švajcarac se sa Čurkom dogovorio, po svojim rečima misleći da je u pitanju vic, ali kada je shvatio da Slovak sve misli ozbiljno prijavio je to švajcarskoj policiji.

U saradnji sa Interpolom slovačka policija postavila je kanibalu zasedu. Prilikom hapšenja došlo je do pucnjave, a Čurko je izrešetan sa sedam metaka. On je dva dana kasnije u bolnici podlegao povredama.

Ovaj slučaj prilično je potresao Slovačku. Više o ovoj temi saznajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: