Sve čestitke za Novaka Đokovića

Građani širom Srbije proslavili novu pobedu najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića. Stigle i čestitke najviših zvaničnika Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.05.2011.

09:17

Default images

Đoković je u nedelju uveče svojio Masters turnir u Rimu, gde je u finalu, četvrti put zaredom od početka godine, pobedio prvorangiranog tenisera sveta Rafaela Nadala sa 2:0 u setovima.

Širom Srbije svi koji su gledali meč Đokovića i Nadala na B92 bili su više nego srećni zbog trijumfa našeg tenisera. Novaku su već stigle čestitke predsednika i premijera Srbije.

U Rimu ga je sa tribina bodrio šef diplomatije Vuk Jeremić, koji u poslednje vreme redovno prati trijumfe najboljeg srpskog tenisera. "Niko toliko ne doprinosi ugledu Srbije u svetu kao Novak Đoković", izjavio je za B92 Jeremić, posle trijumfa Đokovića nad Nadalom.

"To je kao dar s neba, neke zemlje imaju naftu i gas, neke prelepu obalu, a mi imamo Đokovića", kazao je on.

Jeremić je inače u Rim doputovao radi učešća na međunarodnoj konferenciji "Globalni sistem upravljanja i reforma Saveta bezbednosti", koju će otvoriti predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Žozef Dajs.

Više o pobedi Novaka Đokovića čitajte na našim sportskim stranama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: