BIA uključena u akciju u Brazilu

Beograd -- Jovan Stajić iz Bezbednosno-informativne agencije izjavio da je u hapšenje narko-bande u Brazilu bila uključena i BIA posredstvom američke agencije DEA.

Izvor: Beta
Podeli

On je za Radio-televiziju Srbije rekao i daje BIA vođu tog klana identifikovala još pre godinu dana.

Stojić je objasnio da je BIA bila uključena u tu akciju tako što je dostavljala podatke o licima iz Srbije i ocenio da je hapšenje u Brazilu izvedeno veoma profesionalno.

On je rekao da nije tačno da su organizovanu kriminalnu grupu činili uglavnom Srbi, već da su iz Srbije, prema njegovim informacijama, samo tri osobe.

Stojić nije želeo da iznese imena uhapšenih i naveo da će to uraditi brazilska policija koja vodi akciju već nekoliko godina.

Kako je rekao, osoba za koju je brazilska policija rekla da je vođa bande, nije poznata javnosti u Srbiji, ali je dobro poznata bezbednosnim krugovima.

Brazilska policija je danas saopštila da je uhapsila 17 osoba, uglavnom Srba, optuženih za pripadnost međunarodnoj organizaciji
krijumčara droge.

Vođa grupe, uhapšen 1. maja, bio je jedan od pet najtraženijih kriminalaca u Srbiji i biće joj izručen, saopštila je brazilska policija.

Info

strana 1 od 641 idi na stranu